Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για να φτιάξεις κέικ ταψιού με αλεύρι ζέας και κραμπλ κανέλας!
Τόσο νόστιμο που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά για 12 μερίδες:
Για το Κραμπλ Κανελας:
-
3 κ.σ. βουτυρο Κερκύρας, ανάλατο
-
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-
1/4 φλιτζάνι καρύδια, σπασμένα σε κομματάκια
-
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ζέας
-
1 κ.σ. κανέλλα, τριμμένη
-
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
-
1/4 κ.γ. αλάτι
Για το Κεικ Ταψιου:
-
8 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
-
3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-
2 μέτρια αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμάρια), σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 3/4 φλιτζάνι αλέυρι ζέας
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 κ.γ. κανέλλα, τριμμένη
-
1/2 κ.γ. αλάτι
Το πρωτότυπο άρθρο ανήκει στο Συνταγές – The Mamagers.gr .

